Ανώνυμα κρυπτονομίσματα: η ιστορία τους εν συντομία.

Η ανωνυμία ήταν πάντα περιζήτητη στην κοινότητα του ψηφιακού νομίσματος. Πολλοί το πιστεύουν λανθασμένα Bitcoin Το ίδιο είναι εγγενώς ανώνυμο, όταν στην πραγματικότητα παρέχει ψευδώνυμο στην καλύτερη περίπτωση. Αυτό προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στην κοινότητα και πολλοί προγραμματιστές έχουν αρχίσει να προσφέρουν τις δικές τους λύσεις.

Η γέννηση μιας τάσης στα κρυπτονομίσματα

Αφού τα κρυπτογραφικά νομίσματα άρχισαν να διαδίδονται ευρύτερα κατά τη διάρκεια του 2013, είδαμε επίσης μια τεράστια αύξηση στον αριθμό τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν τόσο δύσκολο για κάποιον με κάποια βασική γνώση ανάπτυξης προγραμμάτων να δημιουργήσει το δικό του νόμισμα. Σε κάποιο σημείο θα μπορούσαμε να δούμε ότι ένα ζευγάρι ή ακόμα και περισσότερα νέα κρυπτονομίσματα κυκλοφόρησαν σχεδόν κάθε μέρα. Ευτυχώς αυτό δεν θα διαρκούσε πολύ. Οι επενδυτές και οι χρήστες νομισμάτων άρχισαν να αναζητούν καινοτομία και τότε τα κέρματα που χρησιμοποιούσαν συστήματα ανακρίσεων για τη βελτίωση της ανωνυμίας άρχισαν επίσης να κερδίζουν δημοτικότητα.

Το πρώτο «ελάττωμα» του Bitcoin

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι το Bitcoin είναι ένας πλήρως ανώνυμος τύπος πληρωμής. Αν και αυτό μπορεί να μην είναι εντελώς λάθος, καθώς με πολλούς τρόπους το Bitcoin προσφέρει καλύτερη ανωνυμία από άλλες επιλογές πληρωμής, δεν είναι πλήρως ανώνυμο. Δεδομένου ότι όλες οι συναλλαγές αποθηκεύονται και είναι προσβάσιμες μέσω του blockchain, προτάθηκε Ακόμη και στο πρωτότυπο Satoshi λευκό χαρτί Συνιστάται οι χρήστες Bitcoin να χρησιμοποιούν μια νέα διεύθυνση για κάθε συναλλαγή για να αποφύγουν τη σύνδεση των συναλλαγών με έναν κοινό κάτοχο. Και παρόλο που οι διευθύνσεις IP δεν αποθηκεύονται στο blockchain, ο Gavin Andersen σημείωσε κάποτε τα εξής:

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Εκτός αν είστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που χρησιμοποιείτε το bitcoin (και έχετε την τεχνική τεχνογνωσία να το χρησιμοποιήσετε με άλλες τεχνολογίες ανωνυμοποίησης όπως Βραχώδης κορυφή ή i2p), θα πρέπει να υποθέσετε ότι ένας επίμονος, υποκινούμενος εισβολέας θα είναι σε θέση να συσχετίσει τη διεύθυνση IP σας με τις συναλλαγές bitcoin σας. 

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς και πολλούς άλλους παράγοντες οι προγραμματιστές άρχισαν να εργάζονται για έναν τρόπο βελτίωσης της ανωνυμίας των κρυπτονομισμάτων καθώς και για να αυξήσουν τη δημοτικότητα του νομίσματός τους, ενεργοποιώντας το ενδιαφέρον των ανθρώπων μέσω της καινοτομίας. Αναμένεται ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν πιθανότατα ένα ψηφιακό νόμισμα με μια ενεργή και εξειδικευμένη ομάδα ανάπτυξης παρά κάτι που έχει κλωνοποιηθεί και δεν προσφέρει κάτι νέο εκτός από παλαιότερες εναλλακτικές λύσεις.

Η αρχή των ανώνυμων ψηφιακών νομισμάτων

Στις αρχές του 2014, DarkCoin θα ήταν το πρώτο κρυπτογραφικό νόμισμα που θα προσφέρει ένα πλήρες ανώνυμο σύστημα συναλλαγών. Ακόμα και σήμερα το Darkcoin παραμένει το πιο δημοφιλές ανώνυμο altcoin, αλλά δεν είναι ο μόνος παίκτης στο παιχνίδι. Λίγο καιρό πριν από την κυκλοφορία του, το τώρα εγκαταλειμμένο Stablecoin είχε κυκλοφορήσει μια υπηρεσία μίξης. Ένα πρωτόκολλο που θα συνδυάζει τις συναλλαγές μαζί για να κάνει την παρακολούθηση της ροής των κερμάτων και να κάνει τις ενώσεις πιο δύσκολη. Ακολουθεί μια λίστα με άλλα αξιόλογα παραδείγματα:

 •  Bytecoin, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2014. Είναι το πρώτο Cryptonote βασισμένο νόμισμα
 • Anoncoin, Οι μεταφορές κερμάτων γίνονται χρησιμοποιώντας τα darknets μόνο για να αποφευχθεί η ανίχνευση της ρίζας των συναλλαγών
 • Zerocoin, ένα έργο που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με στόχο τη βελτίωση των αδυναμιών του Bitcoin
 • Cloakcoin, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2014 υλοποιημένη και αποκεντρωμένη δυνατότητα ανωνυμοποίησης p2p μέσω επεκτάσεων πρωτοκόλλου Proof of Stake
 • XC, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και χωρίς εμπιστοσύνη σχεδιασμό πολλαπλών διαδρομών μαζί με άλλα χαρακτηριστικά που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη

Το μέλλον των ανώνυμων ψηφιακών νομισμάτων

Τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορεί να μην φαίνονται πολλά, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η ανωνυμία σίγουρα άνοιξε το δρόμο της στο οικοσύστημα κρυπτογράφησης και είναι εδώ για να μείνει. Η τεχνολογία για την επίτευξη πραγματικής ανωνυμίας για τους χρήστες κρυπτογραφικών νομισμάτων έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο κατά τη διάρκεια αυτού του έτους. Παρόλο που οι περισσότερες από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της ανωνυμίας βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη με το Bytecoin και αποτελούν το μόνο altcoin από τα παραπάνω παραδείγματα που προσφέρουν ένα τελικό προϊόν και εξακολουθούν να έχουν ενεργή ομάδα ανάπτυξης. καταβάλλονται ακόμη προσπάθειες για την ολοκλήρωση των άλλων έργων. Το DarkCoin το ανακοίνωσε Ντάρκσεντ+ έρχεται στα τέλη Ιουλίου / αρχές Αυγούστου 2014 για να το κάνει και τελικό προϊόν. Τα άλλα μέρη εργάζονται για την ολοκλήρωση των έργων τους και για την απελευθέρωση του τελικού αποτελέσματος. Οι Anoncoin, Zerocoin και Cloakcoin ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν νέα χαρακτηριστικά αργότερα φέτος. Το XC είναι πλήρως λειτουργικό, αλλά πολλά από τα χαρακτηριστικά του βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, τα μελλοντικά σχέδια του νομίσματος φαίνονται πολλά υποσχόμενα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map