Ανάλυση τιμών Bitcoin: Δημοπρασία GHash.io, Iraq και FBI

Οι τελευταίες ημέρες ήταν χαοτικές στο Bitcoin αγορές, με την τιμή να μειώνεται δραστικά από το εύρος των 660 $ στα μέσα των 500 $ και στη συνέχεια να αυξάνεται ξανά στο εύρος των 570- $ 580 $. Πολλές εικασίες συνεχίζονται στη μέση αυτών των διακυμάνσεων των τιμών – ειδικά κατά τη διάρκεια της τεράστιας πτώσης που σημειώθηκε χθες το βράδυ (12 Ιουνίου 2014). Συγκεκριμένα, δύο αποκαλύψεις έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες που σίγουρα επηρέασαν την τιμή του Bitcoin: το GHash.io, το μεγαλύτερο απόθεμα εξόρυξης Bitcoin, πλησίασε γρήγορα το 51% της ισχύος κατακερματισμού και μόλις πρόσφατα πέτυχε αυτό το επίπεδο δύναμη κατακερματισμού · Δεύτερον, χθες το βράδυ, αποκαλύφθηκε ότι το FBI σχεδιάζει να δημοπρατήσει τα bitcoin που κατασχέθηκαν στην προτομή του Silk Road, η οποία συνέβη στα τέλη του περασμένου έτους. Οι περισσότεροι αποδίδουν τη μείωση της τιμής του Bitcoin σε αυτά τα δύο νέα. Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη, λιγότερο προφανής αιτία για την καθιέρωση της καθοδικής τάση που συνέβη τις τελευταίες ημέρες. Ο φόβος του GHash είναι το ήμισυ αυτής της αιτίας και το άλλο μισό έχει να κάνει με την εξευτελιστική κατάσταση στο Ιράκ. Τι σχέση έχει το Ιράκ με την τιμή του Bitcoin; Αυτό θα προσπαθήσει να εξηγήσει αυτή η ανάλυση. Σε αντίθεση με τις περισσότερες αγορές «Αναλύσεις» Θα αντιμετωπίσω τις πρόσφατες αλλαγές στην τιμή του Bitcoin όχι ως εμπειρικό στοιχείο, μια μεταβλητή σε μυριάδες εξισώσεις και μοντέλα. σε αυτό πραγματικός ανάλυση, θα αντιμετωπίσουμε τη μείωση των τιμών ως συνέπεια της ανθρώπινης δράσης και, ως εκ τούτου, θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τις αιτιώδεις συνδέσεις μεταξύ των τρεχόντων γεγονότων και των εμπορικών ενεργειών των ατόμων στις αγορές Bitcoin.

Πρόσφατα γεγονότα που επηρεάζουν την τιμή του Bitcoin

Bitcoin Mining Hashrate του GHash.io

Αυτή η τρέχουσα πτώση της τιμής Bitcoin πιθανότατα ξεκίνησε ως αποτέλεσμα του φόβου που περιβάλλει το GHash.io και το επικείμενο επίτευγμα του ελέγχου του 51% του hashrate εξόρυξης Bitcoin. Ο φόβος ξεκίνησε πριν από αρκετές ημέρες όταν η υπηρεσία εξόρυξης Bitcoin ξεκίνησε να πλησιάζει τα υψηλά της δεκαετίας του ’40 όσον αφορά την κατακερματισμένη ισχύ. Μια δεξαμενή εξόρυξης που κερδίζει το 51% της παγκόσμιας δύναμης κατακερματισμού είναι κάτι που φοβόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή η πλειοψηφία της δύναμης κατακερματισμού ενσωματωμένη σε μια δεξαμενή εξόρυξης υποτίθεται ότι καθιστά το blockchain ευάλωτο σε επίθεση 51%, όπου το άτομο που έχει τον έλεγχο αυτής της δύναμης κατακερματισμού αποφασίζει να διπλασιάσει τις δαπάνες, τις οποίες πολλοί πιστεύουν ότι θα καταστρέψουν εντελώς το Bitcoin. Ωστόσο, ένας από τους συγγραφείς του Coin Brief μόλις πρόσφατα δημοσίευσε ένα άρθρο που εξηγεί γιατί μια επίθεση 51% είναι πολύ απίθανη, ακόμη και με μια ομάδα εξόρυξης που έχει το 51% του hashrate εξόρυξης Bitcoin. Και αν συμβεί κάποιος, δεν θα ήταν τόσο μεγάλη όσο πολλοί άνθρωποι στην κοινότητα Bitcoin πιστεύουν ότι θα είναι.

Ανεξάρτητα από το αν είναι πιθανό να συμβεί μια επίθεση 51% ή να ανησυχείτε, ο φόβος μιας επίθεσης διαπέρασε όλη την κοινότητα και τις αγορές του Bitcoin. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι άρχισαν να πωλούν τα νομίσματά τους, προβλέποντας την πλήρη κατάρρευση του Bitcoin. Έφτασα σε αυτό το συμπέρασμα επειδή παρατήρησα ότι οι τιμές άρχισαν να πέφτουν από το τείχος των 640 $ 650 $ που καθιερώθηκε την περασμένη εβδομάδα περίπου την ίδια στιγμή που άρχισε να αυξάνεται ο φόβος μιας επίθεσης 51%. Έτσι, αποδίδω την έναρξη της πτώσης των τιμών στον φόβο GHash. Ωστόσο, η τιμή του Bitcoin φάνηκε να κυμαίνεται περίπου 600-630 $ κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, οπότε αυτός ο φόβος δεν εξηγεί επαρκώς την πτώση της τιμής στο σύνολό της. Έτσι, κατέληξα στα συμπεράσματά μου για το Ιράκ και τα συνδύασα με τον φόβο που περιβάλλει το GHash.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Η κατάσταση στο Ιράκ

Πρόσφατα, ένας εξαιρετικά ριζοσπαστικός παράγοντας της Αλ Κάιντα κατέλαβε αρκετές πόλεις στο Ιράκ και αυτή τη στιγμή κινείται στη Βαγδάτη. Ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι δεν θέλει να στείλει τον στρατό στο Ιράκ για να πολεμήσει αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά δεν έχει αποκλείσει εντελώς τη στρατιωτική δράση ως επιλογή. Στην επιφάνεια, αυτές οι πρόσφατες ειδήσεις που προέρχονται από το Ιράκ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την τιμή του Bitcoin. Πώς θα μπορούσαν αυτά τα νέα να επηρεάσουν την αγοραστική δύναμη του Bitcoin; Λοιπόν, πρέπει να κοιτάξουμε λίγο πιο πίσω στο χρόνο για να αποκαλύψουμε την πιθανή σύνδεση μεταξύ της αναταραχής στο Ιράκ και της σταθερής μείωσης της αξίας του Bitcoin.

Πριν από δύο εβδομάδες, το Dish Network, ένας αμερικανικός πάροχος δορυφορικής τηλεόρασης, ανακοινώθηκε ότι θα άρχιζε να δέχεται το Bitcoin ως μέσο πληρωμής για τις υπηρεσίες του. Ως αποτέλεσμα, η τιμή του Bitcoin σημείωσε άνοδο περίπου 40 $. Μέχρι τώρα, απλώς υποθέτω ότι η αύξηση των τιμών που συνέβη λόγω της ανακοίνωσης του Dish Network προκλήθηκε από ανθρώπους στην κοινότητα Bitcoin που αγόρασαν περισσότερα νομίσματα εν αναμονή μιας μελλοντικής αύξησης της αξίας – λόγω της προβλεπόμενης αύξησης της ζήτησης για Bitcoin και από τα δύο νέα και υπάρχοντες πελάτες πιάτων. Ωστόσο, αφού είδα πώς η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά αντιδρά στις ειδήσεις στο Ιράκ και πώς οι αγορές Bitcoin αντιδρούν παρόμοια, άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως οι αγορές Bitcoin έχουν συνδεθεί με κάποιον τρόπο στο mainstream χρηματιστήριο. Γιατί το σκέφτηκα αυτό; Διότι, ιστορικά, η τιμή του Bitcoin δεν επηρεάστηκε ποτέ από τις διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο. Πριν από λίγες εβδομάδες, την ημέρα που το Bitcoin έσπασε τα 600 $, ο Βιομηχανικός Δείκτης Dow Jones μειώθηκε κατά 300 μονάδες. Ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς οι δύο αγορές δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ωστόσο, όταν οι ειδήσεις για το Ιράκ άρχισαν να χτυπούν, το χρηματιστήριο άρχισε να τρέχει και η τιμή του Bitcoin άρχισε να πέφτει λίγο πιο γρήγορα. Χθες, ο Dow Jones έκλεισε με απώλεια 109 πόντων. τις τελευταίες 2-3 ημέρες, το Dow έπεσε κατά περίπου 200 πόντους, συμπεριλαμβανομένων των χθεσινών απωλειών. Την ίδια ημέρα, η τιμή του Bitcoin πήγε από μια σταθερή πτώση σε μια ελεύθερη πτώση. Λοιπόν, εκεί έχει να είναι κάποια σύνδεση μεταξύ των δύο. Η απάντηση μπορεί να είναι Dish Network.

Φαίνεται πιθανό ότι η αύξηση των τιμών του Bitcoin που ακολούθησε την ανακοίνωση του Dish δεν αφορούσε κυρίως εντολές αγοράς από την κοινότητα του Bitcoin, αλλά μάλλον η ανακοίνωση του Dish το έφερε σε ορισμένους mainstream εμπόρους. Αυτό θα εξηγούσε τις φαινομενικά ταυτόχρονες διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο και την τιμή του Bitcoin, καθώς οι κύριοι έμποροι αντέδρασαν στις ειδήσεις στο Ιράκ. Οι έμποροι, οι οποίοι αγόρασαν μερικά bitcoin ως νέα επένδυση, τα πέταξαν ακριβώς όπως έκαναν τις μετοχές τους. Αυτή η πώληση έτρεξε ενάντια στο επόμενο κομμάτι των ειδήσεών μας, τη δημοπρασία του FBI των bitcoin που κατασχέθηκαν στην προτομή του Silk Road.

Δημοπρασία Bitcoin Silk Road

Χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε ότι το FBI ξεκινά μια δημοπρασία για τα bitcoin που κατασχέθηκαν στην περσινή αποτυχία του Silk Road. Κάποιος στο Reddit είδε μια τεράστια συναλλαγή στο blockchain, αξίας 17 εκατομμυρίων δολαρίων bitcoin και έκανε μια ανάρτηση στο Bitcoin subreddit ρωτώντας τα μέλη αν νόμιζαν ότι ήταν το FBI. Στη συνέχεια, κάποιος δημοσίευσε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπο του αμερικανικού στρατάρχη, όπου δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση για τη δημοπρασία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εικασίες του Original Poster. Αφού οι ειδήσεις αυτές έπληξαν την κοινότητα του Bitcoin, η τιμή άρχισε να πέφτει ακόμη πιο γρήγορα από ό, τι στο παρελθόν.

Πολλοί άνθρωποι στο Bitcoin subreddit υπέθεσαν ότι αυτή η επικείμενη δημοπρασία, η οποία θα ρίξει περίπου 30 χιλιάδες bitcoin στην αγορά, ήταν ο λόγος για την πτώση των τιμών των τελευταίων ημερών. Βεβαίως, ήταν σίγουρα υπεύθυνη για την παράλογη πτώση των τιμών – από 600 $ σε 550 $ μέσα σε μία ώρα – αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος ότι θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος για την πρόσφατη πτωτική μεταβολή των τιμών του Bitcoin. Μόλις μάθαμε χθες αυτήν τη δημοπρασία, η τιμή είχε πέσει για αρκετές ημέρες πριν από αυτήν την ανακοίνωση, οπότε απλά δεν αυξάνεται. Γι ‘αυτό πιστεύω ότι η θεωρία μου, που αναφέρθηκε παραπάνω, είναι ο πιο πιθανός λόγος για την πρόσφατη πτώση των τιμών. Αν και, είναι αναπόφευκτο ότι αυτή η δημοπρασία που έρχεται θα μειώσει σημαντικά τις τιμές. Η έκταση αυτού του φθινοπώρου θα καθοριστεί από τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν στη δημοπρασία, πόσο ψηλά προσφέρουν τα κέρματα και τι κάνουν με τα κέρματα μετά τη λήξη της δημοπρασίας. Είναι πιθανό τα bitcoin που διατίθενται για δημοπρασία να αγοραστούν ως επένδυση, καθώς είναι δύσκολο να αγοράσετε πολλά bitcoin ταυτόχρονα χωρίς να απαιτείται να πληρώσετε υψηλό ασφάλιστρο λόγω των αγορών που ωθούν γρήγορα την τιμή προς τα πάνω. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για έναν πλούσιο υποστηρικτή του Bitcoin να συλλάβει έναν μεγάλο αριθμό νομισμάτων για να τα διαθέσει για μελλοντική χρήση.

#CRYPTO BROKERSBenefits

1

eToro
Best Crypto Broker

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

2

Binance
Cryptocurrency Trading


VISIT SITE
 • ? Your new Favorite App for Cryptocurrency Trading. Buy, sell and trade cryptocurrency on the go
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

#BITCOIN CASINOBenefits

1

Bitstarz
Best Crypto Casino

VISIT SITE
 • 2 BTC + 180 free spins First deposit bonus is 152% up to 2 BTC
 • Accepts both fiat currencies and cryptocurrencies

2

Bitcoincasino.io
Fast money transfers


VISIT SITE
 • Six supported cryptocurrencies.
 • 100% up to 0.1 BTC for the first
 • 50% up to 0.1 BTC for the second

Λίγο μετά τον σύντομο πανικό για τη δημοπρασία Silk Road, η τιμή του Bitcoin επέστρεψε στο εύρος των 580 $ και παρέμεινε σε αυτό το εύρος μέχρι σήμερα. Φαίνεται ότι όλοι όσοι μπήκαν ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης του Dish είτε έχουν εγκαταλείψει εντελώς την αγορά είτε τουλάχιστον σταμάτησαν να πωλούν προς το παρόν. Επομένως, φαίνεται ότι η τιμή του Bitcoin θα παραμείνει αρκετά σταθερή ή θα αυξηθεί ελαφρώς έως ότου η δημοπρασία φτάσει στα τέλη Ιουνίου, φυσικά όλα τα πράγματα είναι ίδια.

Δεν ισχυρίζομαι, όπως και οι περισσότεροι άλλοι αναλυτές Bitcoin, ότι οι εξηγήσεις και οι προβλέψεις μου σχετικά με την πρόσφατη πτώση των τιμών και τη μελλοντική τιμή Bitcoin είναι συγκεκριμένες ή συγκεκριμένες. Υποστηρίζω μόνο ότι οι εξηγήσεις μου βασίζονται σε υγιή οικονομική σκέψη και έχουν λογικό νόημα. Ανεξάρτητα, πιστεύω ότι η δομή και η μεθοδολογία της ανάλυσης που παρουσιάζεται σε αυτό το άρθρο παράγει πολύ πιο πολύτιμες πληροφορίες από ό, τι τρέχει αριθμούς και σχεδιάζει γραμμές σε διαγράμματα. Πάρτε ό, τι θέλετε από αυτήν την ανάλυση, καθώς δεν έχω οικονομικές συμβουλές για να σας προσφέρω. Παρουσιάζω αυτές τις πληροφορίες ως περιγραφική ανάλυση από την οποία μπορείτε να βασίσετε τις δικές σας ενέργειες.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map