Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ενάντια στο Bitcoin

Ο Yves Mersch, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχει δηλώσει δημόσια εναντίον του Bitcoin, αναφέροντας την αστάθεια, την έλλειψη ευρείας αποδοχής και την αποκέντρωση ως λόγοι για τους οποίους το Bitcoin δεν είναι ένα βιώσιμο νομισματικό σύστημα για την αντικατάσταση των κυβερνητικών ελεγχόμενων συστημάτων χρημάτων. Φυσικά, ο Mersch ισχυρίζεται ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη είναι με τη χρήση του ευρώ, του επίσημου νομίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντί με τη χρήση οποιασδήποτε μορφής αποκεντρωμένης, ή αυτό που ο Mersch αποκαλεί «τοπικά» νομίσματα. Έφτασε ακόμη και στο σημείο να δηλώσει ότι η χρήση «τοπικών» νομισμάτων από διαφορετικές ευρωπαϊκές περιφέρειες έκοψε ακόμη και την οικονομική ανάπτυξη.

Mersch σχετικά με την αστάθεια του Bitcoin:

«Ωστόσο, οι απώλειες συναλλαγματικής ισοτιμίας μπορούν να ακυρώσουν γρήγορα αυτό το πλεονέκτημα. Για παράδειγμα, η συναλλαγματική ισοτιμία Bitcoin, που καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση, υποχώρησε από 170 ευρώ σε 70 ευρώ τον Απρίλιο του 2013 μετά την προσωρινή διακοπή της συναλλαγής Bitcoin και προκάλεσε την πώληση πανικού. “

Ελλείψει αποδοχής:

«Σε όλο τον κόσμο, υπάρχει πιθανώς το πολύ δύο εκατομμύρια χρήστες Bitcoin και μόνο μερικές χιλιάδες επιχειρήσεις και πάροχοι υπηρεσιών που δέχονται bitcoin. Για το λόγο αυτό, τα bitcoin έχουν επίσης αναφερθεί ως «περιφερειακό νόμισμα του Διαδικτύου».

Σχετικά με την αποκέντρωση:

«Περαιτέρω πτώσεις των τιμών σημειώθηκαν μετά από επιθέσεις χάκερ, όταν τα Bitcoin έκλεψαν πολλές φορές. Αυτό συνέβη πρόσφατα τον Φεβρουάριο του 2014 και οδήγησε στην εκκαθάριση του βουνού. Gox. Δεδομένου ότι οι πλατφόρμες συναλλαγών Bitcoin δεν ρυθμίζονται, είναι επίσης πιθανές οι απώλειες 100%. Η απουσία ενός σαφούς νομικού πλαισίου οδηγεί επίσης σε σημαντική νομική αβεβαιότητα μεταξύ των χρηστών Bitcoin. Αν και τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν πολύ εύκολα να κατεβάσουν την εφαρμογή για το Bitcoin, ούτε καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα πληρωμών, ούτε οι κίνδυνοι που διατρέχουν κατά τη χρήση του. “

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Ο Mersch έχει κάνει φυσικά μερικά από τα πιο στοιχειώδη λάθη σχετικά με το Bitcoin στις επικρίσεις του εναντίον του. Πρώτον, σχετικά με την αστάθεια του Bitcoin, οι ξαφνικές διακυμάνσεις των τιμών της Bitcoin δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγενή ή φυσικά χαρακτηριστικά αυτού του κρυπτονομίσματος. Ο λόγος για την τρέχουσα αστάθεια είναι η έλλειψη αποδοχής, ένα άλλο πρόβλημα που ανέφερε ο Mersch στην επίθεσή του στο Bitcoin – θα συζητήσουμε αυτό το πρόβλημα αργότερα. Και προφανώς η έλλειψη αποδοχής επίσης δεν είναι εγγενές ή φυσικό χαρακτηριστικό του Bitcoin. Ο κύριος παράγοντας που εμποδίζει το Bitcoin να γίνει ευρέως αποδεκτό ως νομισματικό σύστημα για την αντικατάσταση του τρέχοντος κεντρικού τραπεζικού συστήματος είναι το απλό γεγονός ότι το Bitcoin είναι ακόμη στα σπάργανα. Η Mersch συγκρίνει ένα νομισματικό σύστημα 5 ετών με ένα σύστημα κεντρικών τραπεζών και χρημάτων που έχει υποστηρίξει πάνω από έναν αιώνα ιστορίας. Είναι σαφές ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για το Bitcoin, ή οποιοδήποτε κρυπτονομίσμα, να γίνει τόσο ευρέως αποδεκτό όσο το ευρώ ή το δολάριο. Ωστόσο, καθώς το Bitcoin γίνεται ευρύτερα αποδεκτό, η αστάθεια του bitcoin θα μειωθεί. Επί του παρόντος, μια σημαντική συναλλαγή μπορεί να αλλάξει σημαντικά την τιμή του bitcoin. Μόλις φτάσει στο σημείο ευρείας αποδοχής, ωστόσο, θα ανταλλάσσεται όπως και οποιοδήποτε άλλο νόμισμα fiat. Στην πραγματικότητα, η αγοραστική δύναμη του bitcoin θα είναι πιο σταθερή από το νόμισμα fiat.

Αυτό μας φέρνει στο δεύτερο επιχείρημα που έκανε ο Yves Mersch εναντίον του Bitcoin: η έλλειψη αποδοχής του. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτή η έλλειψη αποδοχής δεν είναι εγγενές χαρακτηριστικό του Bitcoin. Η έλλειψη ευρείας αποδοχής προέρχεται από το απλό γεγονός ότι είναι ένα πολύ νέο νομισματικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, όλο και περισσότεροι έμποροι – και τα δύο Σε σύνδεση και στο φυσικός καταστήματα – δέχονται το Bitcoin ως πληρωμή κάθε μέρα. Επιπλέον, αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν στους χρήστες Bitcoin πληρωμή σε Bitcoin σε καταστήματα που δεν δέχονται καν Bitcoin. Αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις θα κάνουν πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin ως μέσο ανταλλαγής, καθιστώντας έτσι πιο πιθανό για τα άτομα να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν ως έχει, κάτι που θα οδηγήσει αναγκαστικά σε περισσότερες επιχειρήσεις να δέχονται Bitcoin για πληρωμή. Το επιχείρημα ότι το Bitcoin δεν είναι ένα βιώσιμο μέσο ανταλλαγής λόγω της έλλειψης αποδοχής του είναι εντελώς λανθασμένο και παράλογο. Ο μόνος τρόπος για να γίνει ευρέως αποδεκτός είναι για τους ανθρώπους πράγματι Αποδέξου το. Εάν αρνηθείτε να πειραματιστείτε με αυτό και ενθαρρύνετε άλλους να μείνουν μακριά από αυτό, τότε φυσικά δεν θα γίνει ευρέως αποδεκτό. Ευτυχώς, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που αρχίζουν να υιοθετούν το Bitcoin ως εναλλακτικό νομισματικό τους σύστημα και αγνοούν αυτούς τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται από τις καθαρά αυτοτελείς κυβερνήσεις.

Τέλος, ο Mersch υποστηρίζει ότι το Bitcoin είναι επικίνδυνο επειδή είναι απορρυθμισμένο. Λόγω αυτής της απορρύθμισης, ο Mersch λέει ότι «οι απώλειες 100% είναι… πιθανές». Ναι είναι! Και αυτό είναι πολύ καλό! Χωρίς δίχτυ ασφαλείας, χωρίς κανείς να σας σώσει, πρέπει πραγματικά να είστε έξυπνοι με το πώς χειρίζεστε τα bitcoin σας. Η ανέγερση ενός συστήματος για την κοινωνικοποίηση τυχόν ζημιών που έγιναν στην αγορά Bitcoin θα δημιουργήσει αναπόφευκτα ηθικό κίνδυνο. Οι άνθρωποι θα είναι απερίσκεπτα και θα ρίξουν τα χρήματά τους σε οποιονδήποτε αριθμό έργων που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα χωρίς να τα μελετήσουν και να τα εξετάσουν με προσοχή. Εάν η κυβέρνηση πρόκειται να με σώσει όταν χάσω τα χρήματά μου, τότε γιατί πρέπει να με νοιάζει να χάσω τα χρήματά μου; Η έλλειψη ρύθμισης ήταν ο λόγος για την έκρηξη του Bitcoin στη δημοτικότητα, οποιοσδήποτε κανονισμός είτε θα επιβραδύνει την ανάπτυξη του Bitcoin είτε θα το αντιστρέψει εντελώς. Ο κίνδυνος και η αβεβαιότητα αποτελούν την ουσία της ελεύθερης αγοράς, της καινοτομίας και της ανάπτυξης, ενώ η ρύθμιση και η αναγκαστική «ασφάλεια» παράγουν οικονομική στασιμότητα και οπισθοδρόμηση. Η αποκέντρωση δεν είναι ελάττωμα του Bitcoin. Η αποκέντρωση είναι ο μοναδικός λόγος για την ύπαρξη του Bitcoin.

Ο Yves Mersch σαφώς δεν έχει πραγματική κατανόηση της ελεύθερης αγοράς ή της νομισματικής θεωρίας, η οποία είναι ειρωνική λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπηρετεί στο εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι ισχυρισμοί της Mersch εναντίον του Bitcoin ενισχύουν περαιτέρω το οδυνηρά προφανές γεγονός ότι κανένα κεντρικό νομισματικό ίδρυμα δεν μπορεί να παράγει οικονομική ανάπτυξη καλύτερα από το ελεύθερο παιχνίδι της αγοράς. Στην πραγματικότητα, οι κεντρικές τράπεζες κάνουν τα πράγματα χειρότερα. μπορούμε να δούμε αυτήν την πραγματικότητα εάν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως το μέγεθος του οικονομική καταστροφή που μας έχουν δημιουργήσει οι κεντρικές τράπεζες. Το Bitcoin δημιουργήθηκε για να καταστήσει αυτά τα κεντρικά ιδρύματα άσχετα. Το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες φοβούνται από αυτές είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Όταν ο Mersch λέει ότι το Bitcoin είναι κακό για την οικονομική ανάπτυξη, σημαίνει ότι το Bitcoin απειλεί το βίαιο μονοπώλιο που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οικονομία της Ευρώπης και φοβάται να χάσει τη δουλειά και τη δύναμή του.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map