Εξόρυξη Bitcoin – επισκόπηση

Το Bitcoin είναι όλη η οργή αυτή τη στιγμή. Το καινοτόμο και νέο ψηφιακό νόμισμα προκαλεί την ίδια τη φύση των εθνικών νομισμάτων. Πώς δημιουργεί λοιπόν ένα Bitcoin; Τα bitvoins δημιουργούνται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται «εξόρυξη». Αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό και πώς μπορεί κάποιος να εξορύξει ένα κομμάτι ψηφιακών πληροφοριών; Συνέχισε να διαβάζεις.

Η διαδικασία εξόρυξης αντιπροσωπεύει ίσως την πιο ριζοσπαστική καινοτομία του Bitcoin. Εν ολίγοις, οι άνθρωποι και οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιούν υπολογιστές για την επίλυση εξαιρετικά πολύπλοκων εξισώσεων. Κατά την επίλυση της εξίσωσης, δημιουργείται ένα «μπλοκ» και σε αντάλλαγμα ο επιλυτής επιβραβεύεται με 25 Bitcoin. Κάθε τέσσερα χρόνια το ποσό των BitCoins που ανταμείβεται για την ολοκλήρωση ενός μπλοκ μειώνεται στο μισό, οπότε το 2009 κάποιος έλαβε 50 Bitcoins. Και σε λίγα ακόμη χρόνια, η ανταμοιβή θα μειωθεί ξανά στα μισά.

Καθώς η εξόρυξη συνεχίζεται, οι μετρήσεις «δυσκολίας» αυξάνονται στην πολυπλοκότητα, καθιστώντας κάθε νέο μπλοκ Bitcoin δύσκολο να το εξορύξω. Ο στόχος του πίνακα δυσκολίας είναι να βεβαιωθείτε ότι ένα νέο μπλοκ Bitcoins εξορύσσεται περίπου κάθε δέκα λεπτά. Αυτό συμβάλλει στη διασφάλιση μιας σταθερής και προβλέψιμης ροής νέων Bitcoin στην αγορά. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι αυτές οι εξισώσεις δεν είναι παρόμοιες με αυτές που συναντήσατε στην τάξη της Άλγεβρας στο γυμνάσιο. Οι εξισώσεις είναι εξαιρετικά περίπλοκες και τώρα απαιτούν τεράστια ποσότητα ισχύος υπολογιστή και, κατά συνέπεια, ηλεκτρικής ενέργειας, για να επιλυθούν.

Όταν ξεκίνησαν τα Bitcoins, η δυσκολία ήταν τόσο χαμηλή που ουσιαστικά οποιοσδήποτε με υπολογιστή μπορούσε να εξορύξει τα Bitcoin. Καθώς η δυσκολία αυξήθηκε, οι απαιτήσεις υλικού αυξήθηκαν επίσης. Μετά από λίγο, ένας απλός επεξεργαστής υπολογιστή δεν ήταν πλέον αρκετά ισχυρός για να εξορύξει τα Bitcoin. Οι ανθρακωρύχοι διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ισχυρές κάρτες γραφικών, ωστόσο, για να συνεχίσουν να μου ανήκουν.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Ωστόσο, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και οι απαιτήσεις ισχύος επεξεργασίας συνέχισαν να αυξάνονται, και σύντομα οι ειδικοί του υλικού δημιούργησαν προγραμματιζόμενες στο πεδίο πύλες (FPGAs). Τα FPGA είναι ουσιαστικά προσαρμοσμένο υλικό που δημιουργήθηκε ειδικά για την εξόρυξη Bitcoin. Διαθέτουν άφθονη ισχύ, αλλά καταναλώνουν χαμηλές ποσότητες ενέργειας. Παρόλα αυτά, η FPGA γρήγορα έγινε ανεπαρκής και τελικά οι εταιρείες υλικού υπολογιστών άρχισαν να παράγουν συγκεκριμένα τσιπ εξόρυξης BitCoin, που αναφέρονται ως ASICs, με μοναδικό σκοπό την εξόρυξη. Τα ASIC αντιπροσωπεύουν το θεωρητικό όριο του υλικού εξόρυξης Bitcoin και έχουν σχεδιαστεί από την αρχή ως ισχυρό, αλλά καταναλώνουν λίγη ηλεκτρική ενέργεια. Και τα δύο αυτά κομμάτια υλικού είναι δύσκολο να εξηγηθούν, αλλά αρκεί να πούμε ότι είναι ισχυρό και ενεργειακά αποδοτικό ηλεκτρισμό.

Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες της εξόρυξης Bitcoin είναι ότι συνδέει το νόμισμα με μια πραγματική αξία. Επί του παρόντος, τα περισσότερα νομίσματα αποτελούνται από μόνο χαρτί ή φτηνά μέταλλα χωρίς χρυσό, ασήμι ή άλλη μορφή υποστήριξης. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι Κεντρικές Τράπεζες μπορούν να δημιουργήσουν νέα χρήματα κατά βούληση. Κατά μία έννοια, τα περισσότερα νομίσματα έχουν αξία μόνο επειδή πιστεύουμε ότι έχουν. Δένοντας τα Bitcoins στην επίλυση σύνθετων εξισώσεων, η εξόρυξη ενσταλάζει μια συγκεκριμένη εγγενή αξία μέσα στα νομίσματα. Τουλάχιστον, η εξόρυξη Bitcoin διασφαλίζει ότι τα κέρματα πρέπει πραγματικά να δημιουργηθούν μέσω μιας διαδικασίας που απαιτεί προσπάθεια και είσοδο, ενώ οι Κεντρικές Τράπεζες μπορούν απλά να δημιουργήσουν όσα χρήματα θέλουν.

Επιπλέον, υπάρχουν μόνο 21 εκατομμύρια Bitcoins για εξόρυξη. Επί του παρόντος, οι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου τα μισά από όλα τα Bitcoin έχουν εξορυχθεί με επιτυχία. Το σύστημα εξόρυξης έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει την επίλυση μιας εξίσωσης σε δέκα λεπτά κατά μέσο όρο. Ωστόσο, κάθε τέσσερα χρόνια, ο αριθμός των Bitcoin που απονέμονται ανά επιτυχημένο μπλοκ εξόρυξης θα μειώνεται στο μισό. Αυτό θα επιβραδύνει ουσιαστικά τη ροή των Bitcoin στην αγορά.

Θα πρέπει λοιπόν να ασχοληθείτε με την εξόρυξη Bitcoin; Ειλικρινά, αν δεν σκοπεύετε να επενδύσετε τα χιλιάδες δολάρια που απαιτεί τώρα να αγοράσετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, η εξόρυξη πιθανώς δεν αξίζει τον κόπο. Σε αυτό το στάδιο, μόνο σοβαρές εταιρείες ή άτομα με μεγάλα αποθέματα κεφαλαίου θα έχουν τα κεφάλαια για να αγοράσουν τον ισχυρό και ενεργειακά αποδοτικό εξοπλισμό που απαιτείται για την επίλυση των σύνθετων εξισώσεων.

Και αν σκέφτεστε να επενδύσετε στον εξοπλισμό, θα πρέπει να προειδοποιήσετε: πρόκειται για επένδυση υψηλού κινδύνου. Το κατάλληλο υλικό μπορεί τώρα να κοστίσει 20.000 δολάρια ή περισσότερα και ο ανταγωνισμός για την εξόρυξη κερμάτων αυξάνεται. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα Bitcoin είναι μια τόσο νέα μορφή νομίσματος που κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος πόσο πραγματικά αξίζει. Οι αγορές συναλλάγματος Bitcoin έχουν δει άγριες μεταβολές, που ανέβηκαν σε πάνω από 250 δολάρια ανά κέρμα, πριν υποχωρήσουν σε λιγότερο από $ 100 δολάρια μέσα σε λίγες μέρες. Έτσι, προτού επενδύσετε τις αποταμιεύσεις της ζωής σας, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να πραγματοποιήσετε περαιτέρω έρευνα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map