Η τιμή του Bitcoin ανεβαίνει προς τα πάνω με αρνητικό ενδιαφέρον ευρωπαϊκού τραπεζικού

Το πρωί της 5ης Ιουνίου 2014, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε μια ριζοσπαστική νέα προσπάθεια τόνωσης των οικονομιών των 18 κρατών μελών της. η Τράπεζα θα μειώσει σύντομα τα επιτόκια κάτω του 0% και θα χρεώσει επιτόκιο -0,1% στα αποθεματικά των κρατών μελών της Τράπεζας που διατηρούνται στην κεντρική τράπεζα. Την ίδια στιγμή της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η τιμή των Bitcoin σημειώθηκε αύξηση 2%, η οποία πιθανότατα συνέβη ως αποτέλεσμα αυτής της ανακοίνωσης. Η παρακάτω εικόνα είναι μια γραφική αναπαράσταση του άλματος των τιμών του Bitcoin αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.ecb-bitcoin-τιμή-1024x609

Τι σημαίνει αρνητικό επιτόκιο?

Κανονικά, τα επιτόκια είναι το ποσοστό απόδοσης που λαμβάνει ένας καταθέτης ετησίως στις διακρατήσεις μετρητών που διατηρεί στις τράπεζες. Για παράδειγμα, εάν το άτομο Α καταθέτει 100 $ σε τράπεζα με επιτόκιο 100%, αυτό το άτομο θα λάβει επιστροφή 100 $ στην κατάθεσή του στο τέλος του έτους. Όσο περισσότερο η τράπεζα χαμηλώνει το επιτόκιο, τόσο λιγότερα χρήματα κάνει ο προστάτης στις καταθέσεις του. Εάν το επιτόκιο μειωθεί στο 50%, το άτομο Α θα λάβει μόνο 50 $. Καθώς η τράπεζα μειώνει συνεχώς το επιτόκιο, οι πελάτες θα γίνονται όλο και πιο πιθανό να αποσύρουν τα χρήματά τους και να τα ξοδέψουν παρά να τα αποθηκεύσουν.

Εφαρμόζοντας αυτήν τη βασική αποσαφήνιση των επιτοκίων στις νομισματικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών, μπορούμε να δούμε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν τα επιτόκια τους σε μια προσπάθεια τόνωσης της έκδοσης δανείων. Εάν ένα άτομο είναι πιο πιθανό να αφαιρέσει τις καταθέσεις του από μια τράπεζα όταν μειωθούν τα επιτόκια, τότε προκύπτει ότι οι τράπεζες θα αφαιρέσουν τα αποθεματικά τους που διατηρούνται στο θησαυροφυλάκιο της κεντρικής τράπεζας και όχι να τα συσσωρεύσουν όταν η κεντρική τράπεζα μειώσει το επιτόκιο της. Ωστόσο, δεδομένου ότι μια τράπεζα δεν είναι ιδιώτης και δεν μπορεί πραγματικά να ξοδέψει τις καταθέσεις της, θα προσπαθήσει να αποκομίσει κέρδος από τα αποθεματικά τους δανείζοντας τα. Αυτές οι αυξημένες εκδόσεις δανείων είναι αυτό που ελπίζουν να επιτύχουν οι κεντρικές τράπεζες μειώνοντας τα επιτόκια τους. Εάν μπορούν να αποθαρρύνουν τις τράπεζες από τη συσσώρευση τόκων με τη συσσώρευση και να τις ενθαρρύνουν να επωφεληθούν από τους τόκους που χρεώνουν για τα δάνεια, τότε κατάφεραν να ενθαρρύνουν τις δαπάνες. Γιατί η τόνωση της κατανάλωσης είναι τόσο σημαντική για αυτές τις κεντρικές τράπεζες; Συμμορφώνονται με την παραπλανητική θεωρία υποκατανάλωσης, η οποία αναφέρει ότι οι επιχειρηματικοί κύκλοι οφείλονται στη μείωση των δαπανών και στην αύξηση της εξοικονόμησης. Λόγω αυτής της πεποίθησης, οι κεντρικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει καταστροφικές νομισματικές πολιτικές που έχουν δημιουργήσει τις παγκόσμιες αγορές για καταστροφή.

Η εξοικονόμηση δεν δημιουργεί επιχειρηματικούς κύκλους, παρά τις διδασκαλίες του κεϋνσιανού ευαγγελίου. Η αποταμίευση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τις επενδύσεις, δηλαδή πώς εξελίσσεται μια οικονομία και πώς αυξάνεται το βιοτικό επίπεδο για τον γενικό πληθυσμό. Το ποσοστό εξοικονόμησης καθορίζεται από τις χρονικές προτιμήσεις των ατόμων. Εάν οι προτιμήσεις χρόνου είναι υψηλές, τα άτομα θα επιλέξουν να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε καταναλωτικά αγαθά και όχι να τα αποθηκεύσουν. Εάν οι χρονικές προτιμήσεις είναι χαμηλές, τα άτομα θα επιλέξουν να αποθηκεύσουν τα χρήματά τους σε μια τράπεζα για να κερδίσουν τόκους στην αγορά χρήματος ή θα επενδύσουν τα κεφάλαιά τους απευθείας για να κερδίσουν ενδιαφέρον για την παραγωγική δομή της οικονομίας. Η εξοικονόμηση δεν θα διαρκέσει για πάντα, απλά δεν μπορεί να οφείλεται στην ανθρώπινη ανάγκη για βασική κατανάλωση. Η εξοικονόμηση σηματοδοτεί απλώς μια αλλαγή στις απαιτήσεις των καταναλωτών και την επακόλουθη ανακατανομή του κεφαλαίου. Η αποταμίευση δεν πρέπει να αποθαρρύνεται από τις κεντρικές τράπεζες. αλλά, δυστυχώς, οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου περιφρονούν την πράξη της διάσωσης και σε ό, τι έχουν τη δύναμή τους να ωθούν τα άτομα να ξοδεύουν, να καταναλώνουν.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Τώρα που έχουμε μια βασική κατανόηση του σκοπού των επιτοκίων, μπορούμε τώρα να θέσουμε το ερώτημα: τι συμβαίνει όταν οι κεντρικές τράπεζες μειώσουν τα επιτόκια στα αρνητικά; Πρώτον, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η πολιτική των επιτοκίων 0% έχει αποτύχει και οι τράπεζες δεν έχουν εκδώσει τόση πίστωση όσο επιθυμεί η κεντρική τράπεζα. Το γνωρίζουμε αυτό επειδή η κεντρική τράπεζα έχει μετατοπιστεί από την πολιτική να μην δίνει κέρδος στις τράπεζες-μέλη για τη διατήρηση των καταθέσεων στην πραγματική χρέωση των τραπεζών-μελών για την κατοχή καταθέσεων. Όταν μια κεντρική τράπεζα παίρνει το επιτόκιο της στα αρνητικά, οι τράπεζες μέλη πρέπει να πληρώσουν για να κρατήσουν χρήματα στον λογαριασμό τους στην κεντρική τράπεζα και όχι να πληρώσουν για να διατηρήσουν τα αποθεματικά στην κεντρική τράπεζα. Ένα αρνητικό επιτόκιο θα αναγκάσει ουσιαστικά τις τράπεζες να αυξήσουν τις εκδόσεις πιστώσεων προκειμένου να συνεχίσουν να αποκομίζουν κέρδη. Οι τράπεζες θα δανείζουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αποθεματικά τους.

Ωστόσο, η αύξηση των πιστωτικών εκδόσεων σημαίνει ότι όλο και περισσότερα από τα χρήματα που ανήκουν στους προστάτες των τραπεζών δεν θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη. Αυτό κάνει μια τράπεζα να τρέχει πολύ πιο πιθανό και αυξάνει τον κίνδυνο μαζικών τραπεζικών αποτυχιών, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα οικονομική κατάρρευση. Μια τέτοια τολμηρή πολιτική που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της απελπισίας τους. Η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινδυνεύει, και η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να φέρει ανάκαμψη. Δεν θα επιτύχουν, ωστόσο, επειδή δεν καταλαβαίνουν ότι οι πολιτικές τους είναι αυτές που προκάλεσαν αυτήν την καταστροφή και καταγγέλλουν οποιονδήποτε αμφισβητεί τις ικανότητές τους ως αντικυβερνητική ριζοσπαστική.

Το αρνητικό επιτόκιο και μια αύξηση των τιμών Bitcoin

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 2% αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την εφαρμογή αρνητικών επιτοκίων. Αυτό το άλμα στην τιμή του Bitcoin ήταν πιθανότατα άμεση απάντηση στην ανακοίνωση. Τα άτομα γνωρίζουν το γεγονός ότι θα χάσουν τα χρήματά τους λόγω αυτής της νέας πολιτικής κεντρικής τράπεζας και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για το ευρώ. Προφανώς, το Bitcoin έχει αποδειχθεί ως η πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι του νομίσματος fiat. Η φύση της τεχνολογίας blockchain από μόνη της είναι αρκετή για να ωθήσει τα άτομα να ανταλλάξουν τα bitcoin τους. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν το fiat και να αγοράζουν bitcoin μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και μια συνεχή ροή καλών ειδήσεων στην κοινότητα Bitcoin, όπως πολλές επιχειρήσεις τώρα αποδοχή Bitcoin, ανακοίνωση της Xapo για ένα Bitcoin χρεωστική κάρτα, και το τεράστιο δυνητικός του Bitcoin γενικά.

Τώρα, μια αύξηση 2% στην τιμή του Bitcoin μπορεί να φαίνεται ασήμαντη, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η κοινότητα του Bitcoin έχει συνηθίσει να βλέπει πολύ πιο σημαντικές μεταβολές στην τιμή του Bitcoin σε τακτική βάση. Ωστόσο, αυτό το χτύπημα 2% είναι απλώς η αρχή κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την αποδοχή του Bitcoin σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Αυτή η αύξηση κατά 2% στην τιμή σηματοδοτεί μια γενική αναγνώριση της ύπαρξης του Bitcoin. Επιπλέον, το γεγονός ότι αρκετά άτομα αγόρασαν Bitcoin αμέσως μετά από αυτήν την ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποδηλώνει ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται ήδη για τις συνέπειες αυτής της ριζοσπαστικής νέας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και ότι πολλοί θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map